Verenigingen

Nieuwe KNCV Carrièrecoaches stellen zich voor

Carolien Terlien | vrijdag 29 juni 2018

Maar liefst vier bevlogen chemici hebben zich na onze oproep aangemeld als nieuwe KNCV Carrièrecoach. We stellen ze graag voor!

Gijs van der Zanden

Een zeer ervaren recruiter, die direct na zijn studie scheikundige technologie startte in arbeidsbemiddeling. Met de ervaring opgedaan bij detache­ringsbureau TMC en Chemtrix richtte Van der Zanden in 2014 Chemploy op, een arbeidsbemiddelingsbureau voor professionals in de chemie, food en life sciences.

Maaike Taconis

Professional coach, met wortels in de scheikunde en ruime ervaring als businessanalist bij DSM en managementconsultant bij Tibbe Company en KPMG. Taconis volgde een masteropleiding coaching in Oxford. Ze is gespecialiseerd in het begeleiden van young professionals.

Matthijs Ruitenbeek

Senior R&D-specialist met passie voor duurzaamheidsvraagstukken. Na een studie scheikunde startte hij zijn carrière bij DSM Research in Geleen, waar hij negen jaar lang verschillende functies vervulde. In 2009 stapte hij over naar Dow Benelux in Terneu­zen. Ruijtenbeek is een echte people leader en helpt chemici vanuit zijn brede er­varing graag verder met hun carrière.

Maria Wilhelmer

De van origine Oostenrijkse chemicus begon haar carrière in het lab, om vervolgens de overstap te maken naar productie en quality assurance. Na een coach- en trainersopleiding startte ze in 2007 haar eigen bedrijf QA Consultancy. Omdat ze veel bedrijven van binnen heeft gezien, kan ze snel analyseren waar iets valt te verbeteren.

De nieuwe coaches hebben zin om je te helpen bij een volgende stap in je carrière. Vraag nu een oriënterend gesprek aan met een van hen op www.kncv.nl/coachgesprek. Voor leden van de KNCV zijn hieraan geen kosten verbonden.  

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

Logo NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!