Verenigingen

Nieuws over NBC-20

NBV | vrijdag 9 oktober 2020

Op 10 november vindt het Nederlands Biotechnologie Congres (NBC-20) plaats als online-evenement. Feike Sijbesma, voormalig ceo van DSM, opent het virtuele congres met een lezing. Ook tijdens het onlinecongres: iGEM WUR, parallele sessies en workshop.

Feike Sijbesma opent NBC-20

NBC-20-keynote­spreker Feike Sijbesma studeerde medische biologie aan de Universiteit Utrecht en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij begon zijn carrière bij Koninklijke Gist-Brocades als strategisch planner bij de afdeling pharmaceutical products. Na verschillende functies te hebben bekleed, werd Sijbesma in 1995 benoemt tot divisiedirecteur food specialties.

In 1998 nam chemie-multinational Koninklijke DSM Gist-Brocades over, daar kreeg hij de businessgroep food specialties onder zijn hoede. In 2000 trad Sijbesma toe tot de Raad van Bestuur van DSM, en in 2007 werd hij benoemd tot bestuursvoorzitter. Onder zijn leiding werd de focus van DSM verlegd van bulkchemicaliën naar specialistische chemicaliën op het gebied van voedingsingrediënten en materialen. In februari dit jaar trad hij af.

Coronagezant

Naast zijn indrukwekkende carrière had Sijbesma verschillende nevenfuncties bij onder meer de Wereldbank, het World Economic Forum en het IMF. Zijn uitgebreide netwerk zette hij in toen het kabinet hem in maart dit jaar vroeg zich in te zetten als speciaal coronagezant om voldoende testcapaciteit te realiseren in de strijd tegen COVID-19.

Tijdens NBC-20 vertelt Sijbesma hoe hij de rol van de biotechnologie over de jaren heen heeft zien veranderen, en deelt hij zijn visie over de grootste uitdagingen en mogelijkheden in de biotechnologiesector in de toekomst.

NBC-20 biedt meer

Naast keynotesprekers Hanneke Schuitemaker en Feike Sijbesma betreden meer sprekers het virtuele podium, zijn er onlinenetwerkmogelijkheden, en wordt de Zilveren Zandloper Award uitgereikt.

Het iGEM-team van de Wageningen University & Research werd vorig jaar tweede in de wereldwijde iGEM competitie en sleepte tevens de prijs voor beste Food&Nutrition-project in de wacht. De teamleden komen vertellen waaraan zij in 2019 hebben gewerkt. Daarnaast zijn er ook vier parallelle sessies waarin onder meer Linda Dijkshoorn, ceo en oprichter van EV Bio­Tech, en Wim de Laat, ceo en oprichter van The Protein Brewery, hun verhaal zullen doen. Een van deze sessies focust op de jonge leden met de workshop ‘Engineer your job’, onder begeleiding van een loopbaancoach.

Kijk op de website voor het volledige programma en registreer je nu! www.nbc.kncv.nl.
KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!