Verenigingen

NVBMB Dr. Bert L. Schram-prijs

NVBMB | donderdag 14 maart 2019

Tijdens de NWO CHAINS-bijeen­komst in Veld­hoven (3-5 december 2018) zijn aan vier jonge wetenschappers met de beste lezingen op het gebied van de biochemie en/of moleculaire biologie de NVBMB Dr. Bert L. Schram-prijzen toegekend, mogelijk gemaakt door de ESCOM Science Foun­dation. De eerste prijs (€ 400) ging naar Valentina Arkhipova (RUG, Guskov lab) voor haar lezing ‘Light-triggered blockers in studies of glutamate transporters’. De tweede prijs (€ 300) is uitgereikt aan Tao Cui (TUD, Joo lab) voor zijn lezing ‘Gliding mode allows Argo­naute to bypass cellular obstacles during target search’. De derde prijs (€ 200) ging naar Lauren Nicol (VU, Croce lab), ‘Non-photochemical quenching without LHCII’ en Jan Vilim (UvA, Mutti lab), ‘Catalytic promiscuity of galactose oxidase: a mild synthesis of nitriles from alcohols, air, ammonia’.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

Logo NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!