Verenigingen

NVBMB-symposium

NVBMB | maandag 10 oktober 2016

NVBMB-prijswinnaar 2015 organiseert een symposium voor de NVBMB.

Simone Lemeer is verkozen tot de jonge, meest veelbelovende biochemische/moleculair biologische onderzoeker en ontving de NVBMB-prijs 2015. Lemeer promoveerde in 2008 aan de Universiteit Utrecht op een proefschrift getiteld ‘Mapping protein phosphorylation in zebrafish development’. Zij heeft vervolgens als postdoc gewerkt aan de Technische Universiteit München, waarbij haar onderzoek zich met name richtte op het ontwikkelen van nieuwe proteomicstechnologieën om fosforylering te bestuderen. Begin 2014 keerde ze terug naar Nederland als universitair docent in de biomolecular mass spectrometry and proteomics-groep van de Universiteit Utrecht. Middels een prestigieuze NWO Vidi-subsidie onderzoekt ze daar de moleculaire basis van longkanker.

Sprekers

De NVBMB-prijswinnaar organiseert een symposium getiteld Post-translational modifications in signalling and disease op woensdag 2 November in de Boothzaal, Universiteits­bibliotheek, Heidelberglaan 3, De Uithof, Utrecht.

De sprekers zijn: Bernard Küster (Technische Universiteit München, Duitsland); Jesper V. Olsen (University of Copenhagen, Denemarken); Petra Van Damme (Vlaams Instituut voor Biotechnologie en Universiteit Gent, België); Madelon Maurice (University Medical Center Utrecht, Nederland); Michiel Vermeulen (Radboud Institute for Molecular Life Sciences, Nijmegen, Nederland); Jeroen den Hertog (Hubrecht Institute, Utrecht, Nederland) en Simone Lemeer (Universiteit Utrecht, Neder­land). 

Kijk voor meer informatie en registratie op eventbrite.nl.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!