Verenigingen

NVBMB-voorjaarssymposium

NVBMB | donderdag 14 maart 2019

Het NVBMB-voorjaarssymposium Emerging Strategies for Next-generation peptide and Protein Therapeutics vindt plaats op donderdag 9 mei aan het Radboudumc in Nijmegen. De NVBMB verzorgt het in samenwerking met de afdeling biochemie. Op de voorlopige sprekerslijst staan: Thomas Valerius (Kiel University, Duitsland), Julie Nonnekens (Erasmus MC), Sanne van Lith (Radboud­umc), Lars Baltzer (Upp­sala Univer­sity, Zweden), Tom Grossmann (VU), Enrico Mastrobattista (Univer­siteit Utrecht) en Jan van Hest (TU Eindhoven).

Tijdens dit symposium vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de NVBMB plaats, alwaar Jan Willem Borst (WUR) zich kandidaat stelt voor de functie van bestuurslid. Registratie voor dit symposium is verplicht en kan via nvbmb.kncv.nl/reg-spring-2019.

Organisatie: Merel Adjobo-Hermans (Radboudumc, namens NVBMB, merel.adjobo-hermans@radboudumc.nl) en Wouter Verdurmen (Radboudumc, namens afdeling biochemie, wouter.verdurmen@radboudumc.nl).

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

Logo NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!