Verenigingen

Op bezoek bij Corbion

NBV | vrijdag 12 oktober 2018

Jong NBV en Jong KNCV organiseren gezamenlijk bedrijfsbezoek aan Corbion.

Jong KNCV organiseert in samenwerking met Jong NBV een bedrijfsbezoek naar Corbion in Gorinchem. Dit vindt plaats op dinsdag 13 november van 14.00 tot 16.30 uur.

Corbion heeft een lange historie in de biotechnologische sector en is tegenwoordig gespecialiseerd in melkzuurtoepassingen, zoals polymelkzuur bioplastics. Daarnaast speelt het bedrijf mee op de markt voor voeding (veilig en betaalbaar voedsel), biochemicals (duurzame alternatieven voor fossiele chemicaliën) en biomedicals (polymeren die het lichaam afbreekt. Belangrijke aandachtspunten van Corbion zijn duurzaamheid en innovatie. 

Kijk voor meer informatie en inschrijven op jong.kncv.nl/corbion. Leden van Jong KNCV en Jong NBV betalen €2,50, niet-leden €7,50. Voor dit event zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus schrijf je snel in!

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

Logo NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!