Verenigingen

Organische Chemie uit alle windstreken

KNCV | donderdag 12 maart 2020

Het wetenschappelijke klimaat in Nederland verandert al jaren. De disciplinaire grenzen vervagen en de chemie vloeit moeiteloos samen met aansluitende wetenschapsgebieden.

Des te belangrijker om een mogelijkheid te bieden waar gelijkgestemde chemici zich kunnen verenigen om kennis en ambities uit te wisselen. De verschillende KNCV-secties spelen hierin een essentiële rol. Door het organiseren van symposia en tourlezingen en het toekennen van prijzen en reisbeurzen blijven de verschillende chemische gemeenschappen in Nederland sterk vertegen­woordigd.

Zo organiseert de KNCV-sectie Organische Chemie op 2 en 3 april 2020 de internationale editie van het KNCV Organische Chemie Symposium in De Reehorst in Ede. Dit tweejaarlijkse evenement bevat acht vooraanstaande plenaire sprekers van topuniversiteiten in Europa, de VS en Australië, onder wie Yimon Aye (Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne) en David Craik (University of Queensland). Daarnaast heeft een selectie van postdocs en promovendi van Nederlandse universiteiten de mogelijkheid hun meest recente resultaten te presenteren.

De sectie heeft de ambitie om alle belangrijke gebieden van de organische chemie en haar interacties met andere wetenschappen te vertegenwoordigen. De onderwerpen variëren dan ook van synthetische en supramoleculaire chemie tot chemische biologie. De acht uitgenodigde sprekers zijn sterke vertegenwoordigers van hun vakgebied en zullen onze Nederlandse organische chemiegemeenschap zeker inspireren.

Tot ziens in Ede!

Het bestuur van de KNCV-sectie Organische Chemie
Meer informatie en registratie: soc.kncv.nl
KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!