Verenigingen

Proefjes in corona- en andere tijden

C3 | donderdag 25 juni 2020

Website c3 helpt ouders met thuisonderwijs.

Vanwege corona sloten basisscholen, kinderopvang en sportclubs de deuren en werden alle ouders van het ene op het andere moment gebombardeerd tot leerkracht en entertainer. De hele dag in isolatie, geen structuur van school en thuis aan het werk. Ga er maar aan staan als gezin met jonge kinderen. Al gauw verschenen overal tips die het omgaan met thuisonderwijs leuk maken. Ook de website c3.nl/ontdekchemie werd daarbij vaak genoemd. De 100 superleuke proefjes die kinderen hier kunnen doen met huis-, tuin- en keukenmiddelen, bleek een ware hit en zorgde voor tweemaal zoveel unieke bezoekers als het jaar daarvoor.

Zoekfilter

Met het zoekfilter selecteer je gemakkelijk proefjes die passen bij criteria als een feestdag of een seizoen. Voor een verjaardag bijvoorbeeld zijn er proefjes die ook een leuk cadeautje opleveren. En de zomerproefjes zijn geschikt om buiten te doen. De uitleg in stripvorm zorgt ervoor dat kinderen al snel zelfstandig met de experimenten aan de slag kunnen.

Thuis leuke proefjes doen met huis-, tuin- en keukenmiddelen? Ga naar c3.nl/ontdekchemie.
KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!