Verenigingen

Puzzel

KNCV | donderdag 17 september 2020

Natuurlijk ken je het periodiek systeem. Om hier ook eens op een andere manier naar te kijken, hebben we een puzzel gemaakt. Het is de bedoeling dat je de veertien elementen vindt die, enigszins cryptisch, zijn omschreven. Weet je naar welke elementen we op zoek zijn?

Als je ze allemaal hebt gevonden, lees je van boven naar beneden de oplossing! Kom je er niet uit? Kijk dan op kncv.nl/puzzel voor de antwoorden.

1 Element met muzikaal symbool (7)
2 In het symbool van dit element kun je spullen bewaren (8)
3 Element met uitzicht voor hondachtigen (8)
4 Dit element is een verpulverde groente (8)
5 Element met valutateken als symbool (9)
6 Element dat geld wil uitgeven (5)
7 Dit element veegt in Engeland de vloer (5)
8 Element dat gaten maakt (4)
9 Element met vaderlijk symbool (12)
10 Element dat niet blijft drijven (4)
11 Gelovig element (4)
12 Element met een snavel (4)
12 Dit element is een half Kuifje in Frankrijk (3)
14 Dit element heeft een pijnlijk symbool (4)

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!