Verenigingen

‘Some chemistry can help you unchain – although it’s controversial’

KNCV | maandag 23 januari 2017

De Jong KNCV Foto-competitie 2016 is gewonnen door Bas Buise, masterstudent aan de TU Delft. Zijn foto kreeg op CHAINS 2016 de meeste stemmen van de bezoekers. Voor Buise kwam de overwinning als een grote verrassing, maar hij had er wel moeite in gestopt: ‘Ik probeer altijd foto’s te maken waar mensen meteen door worden gepakt.’ Zijn foto gaat over de duistere kant van de chemie. ‘Ik zie drugs als een kant van de chemie die zich van zijn maatschappelijke kettingen ontdoet. Chemistry unchained!

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!