Verenigingen

Spreker van het jaar 2018

NVBMB | vrijdag 21 september 2018

Jef Boeke vertelt over volledig synthetische gistgenomen.

Jef Boeke, New York University, is NVBMB Spreker van het jaar 2018. In 2014 interviewden wij hem al eens vanwege zijn synthetische gistgenoomproject, Sc2.0. Als directeur van het Institute for Systems Genetics en hoogleraar aan New York University, richt hij zich op mobiele elementen, ofwel retrotransposons, die genomen van alle eukaryoten onveilig maken. In zijn lezing gaat hij in op zijn werk aan het ontwerpen en bouwen van volledig synthetische gistgenomen en het effect daarvan op de 3D-genoomstructuur en de levensvatbaarheid van de cel. Boeke geeft op 10, 11 en 12 oktober lezingen in respectievelijk Amsterdam, Leiden en Groningen. 

Kijk voor meer informatie op nvbmb.kncv.nl.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!