Verenigingen

Twee dagen polymeren uit de Lage Landen

KNCV | donderdag 10 oktober 2019

De Belgian Polymer Group, de Bond voor Materialenkennis en de KNCV sectie Macromoleculen slaan hun handen ineen. Samen organiseren zij volgend jaar het PolymerCongress2020: Polymer Science Driven Sustainability.

Dit tweedaagse congres vindt plaats op 8 en 9 oktober 2020 in de NH Koningshof te Veldhoven in Nederland.
Bert Gebben van de sectie Macromoleculen licht toe: ‘Tijdens deze conferentie brengen wij wetenschappers van België en Nederland samen om de nieuwste ontwikkelingen uit het werkveld te bespreken. Dit doen wij via inspirerende plenaire lezingen, posterpresentaties en voldoende tijd om te netwerken.’

De genodigde sprekers zijn prof. dr. Michael Meier (Karlsruhe Technologisch Instituut), dr. Sylvain Caillol (Montpellier Universiteit) en prof. dr. Steve Howdle (Universiteit van Nottingham). Naast deze sprekers vinden verschillende sessies plaats met thema’s als recycling en additive manufacturing. Ook kan iedereen zijn of haar onderzoek via een poster presenteren. De locatie is tevens een hotel, waardoor de gasten twee dagen lang ten volle kunnen benutten om kennis te delen, elkaar te inspireren en te netwerken.

Voor de organisatie speelt de KNCV een prominente rol. ‘In de toekomst wil het KNCV-bureau namelijk graag haar secties meer ondersteunen bij het succesvol organiseren van evenementen. Dit mooie evenement is daarvan een voorbeeld. Wij zijn vanaf het begin betrokken geweest bij alle stappen van het proces en verzorgen onder meer websitebouw, registratieafhandeling, sponsoring en communicatie met de locatie’, aldus Frank Sekeris, programmacoördinator KNCV.

Meer informatie en kaartverkoop via de website van het Polymer Congress.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!