Verenigingen

Tweede editie Career Event KNCV

KNCV | vrijdag 15 februari 2019

KNCV, Holland Research School of Molecular Chemistry (HRSMC) en Checkmark houden op donderdag 11 april de tweede editie van het jaarlijkse Career Event op het Science Park in Amsterdam.

Het KNCV Career Event richt zich op hbo-studenten, masterstudenten, promovendi, postdocs, starters op de arbeidsmarkt en young professionals. ‘Veel studenten hebben geen idee wat voor werk er mogelijk is in de chemie, en wat ze leuk vinden na hun studie’, zegt Carolien Terlien, die zich bij de KNCV bezighoudt met loopbaanontwikkeling. ‘Tijdens deze avond, die we voor de tweede keer organiseren met onze partners van HRSMC en Checkmark, kunnen studenten in korte tijd advies krijgen over netwerken, solliciteren, cv schrijven en LinkedIn. Maar ook delen oud-studenten die inmiddels aan het werk zijn hun ervaringen. Een aantal is doorgegaan met een carrière binnen de universiteit, een aantal is in de industrie terechtgekomen – al dan niet in een onderzoeks­-
functie.’

Hulp, tips en reflectie

Ook als je al begonnen bent met werken, kun je aan je trekken komen tijdens deze carrière-avond. Wil je bijvoorbeeld graag een switch maken, omdat je bent uitgekeken binnen je huidige baan, dan kan een van de KNCV-carrièrecoaches je adviseren over hoe je dit kunt aanpakken. ‘Veel starters op de arbeidsmarkt, maar ook studenten die hun eerste baan zoeken, weten zelf vaak niet waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden en hoe ze zich moeten profileren. Daarnaast denken ze dat ze een netwerk moeten hebben. Dat valt ook nog niet mee als je nog niet zoveel werkervaring hebt’, zegt Terlien. ‘Maar er is vaak veel meer mogelijk dan ze aanvankelijk denken. Met wat hulp, tips en reflectie van een KNCV-coach, of recruiters van Checkmark, krijg je weer dat kleine zetje in de goede richting om in beweging te komen.’

Fotoshoot

HRSMC verzorgt een aantal lezingen van alumni die vertellen over hun carrière en hoe ze het vinden van een baan hebben aangepakt. Daarnaast neemt een aantal chemici, werkzaam in uiteenlopende functies en bedrijven, deel aan een serie rondetafelgesprekken. Deelnemers kiezen een tafel en kunnen deze rolmodellen tien minuten lang het hemd van het lijf vragen. Gedurende de hele avond verzorgen twee fotografen een fotoshoot, zodat je met een professionele foto voor je cv huiswaarts gaat. We sluiten de avond af met een borrel bij het Amsterdam Chemisch Dispuut.

Kijk voor meer info op www.kncv.nl/career-event. Hier verschijnt binnenkort het volledige programma en start de registratie.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

Logo NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen(NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!