Verenigingen

Voorjaarsactiviteiten van de KNCV

| donderdag 23 januari 2020

De KNCV vindt het belangrijk om chemici op verschillende momenten in hun carrière te verbinden en een stapje verder te helpen.

In het begin van dit jaar hebben we een aantal activiteiten speciaal voor jonge leden die een boost willen geven aan hun carrière. We lichten hier de posterwedstrijd en een carrière-evenement uit. 

Pitch je poster 

Naast onderzoek goed uitvoeren, is het ook belangrijk om je werk kort maar krachtig te kunnen presenteren aan de hand van een poster. Om die vaardigheid in de praktijk te brengen, organiseert de KNCV twee posterwedstrijden, waarvan één bedoeld is voor wo-studenten en één voor hbo-studenten. 

Tijdens het PAC-symposium op donderdag 5 maart in Leiden kun je je universitaire onderzoek presenteren. Dit symposium wordt georganiseerd voor en door studenten en heeft als thema Next Level. Voor studenten aan een hogeschool is de posterwedstrijd op donderdag 26 maart in Utrecht tijdens de DAS-conferentie. Heb jij de beste posterpresentatie? Dan verdien je 500 euro. 

Meld je aan via jong.kncv.nl/posterwedstrijd (wo) of kncv.nl/hbo-posterprijs (hbo). 

Zoek verbinding 

Op donderdag 20 februari organiseert de KNCV in samenwerking met CheckMark Labrecruitment het jaarlijkse carrière-evenement CONNECT in het gebouw van BioPartner op het biosciencepark in Leiden. Met lezingen over solliciteren in de chemie, netwerken, en onderzoek doen in de academie versus de industrie. Bovendien kun je feedback krijgen op je CV door een recruiter van CheckMark en zijn er carrièrecoaches van de KNCV aanwezig om je persoonlijk te helpen bij de vele keuzes die je als chemicus hebt. Meer informatie op kncv.nl/connect

Hanneke Reinders
KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!