Verenigingen

Vraagbaak ook open voor eerstejaarsstudenten

KNCV | donderdag 13 augustus 2020

77 onderwerpen en 342 berichten met reacties. Met die getallen is de Vraagbaak Scheikunde op 8 juli met een welverdiende vakantie gegaan. 

Drie maanden lang was de Vraagbaak Scheikunde online geopend voor scholieren, waar zij terechtkonden met vragen rondom het vak scheikunde. De vraagbaak is opgezet als gezamenlijk initiatief van Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3) en KNCV.

Een expertteam van KNCV-leden zat achter de schermen zeven dagen per week klaar, van tien uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds. Wij willen hen dan ook hartelijk bedanken voor hun tijd om scholieren te helpen bij hun scheikundevragen, zonder hen was dit immers niet mogelijk geweest. Wat blogger Stach Redeker van scholieren.com betreft, was de vraagbaak al gauw een blijvertje. Hij schreef in zijn blog: ‘Ik plaatste mijn vraag en binnen twintig minuten schoot een scheikunde-expert me te hulp. Geloof me: deze site is een lifesaver voor
iedereen die scheikunde heeft.’

Uitbreiding

Er is goed nieuws. Begin juli hebben we namelijk digitaal met de experts geëvalueerd en geproost op het succes tot nu toe. Eén ding was daar snel duidelijk, de Vraagbaak keert na de zomervakantie terug. De experts kijken ernaar uit om nieuwe vragen te beantwoorden, dus laat het vooral in je omgeving weten dat de Vraagbaak Scheikunde bestaat.

Bovendien krijgt de Vraagbaak een uitbreiding. Ook eerstejaarsstudenten in een scheikundige richting, zowel van hogeschool als universiteit, kunnen er vanaf september terecht. Aan de website voegen we een nieuw deel toe, zodat de vragen van middelbare scholieren en studenten uit het hoger onderwijs gescheiden blijven.

De vraagbaak blijft ook na de zomer bereikbaar via www.vraagbaakscheikunde.nl.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!