Verenigingen

Vraagbaak scheikunde

KNCV | donderdag 9 april 2020

Ondanks de uitzonderlijke situatie vanwege het coronavirus zit de KNCV niet stil. Wij proberen zoveel mogelijk onze werkzaamheden (digitaal) voort te zetten én aan te passen.

Zo zijn we samen met de Stichting C3 bezig met een nieuw initiatief om scholieren uit het middelbaar onderwijs te helpen met scheikunde, namelijk een online vraagbaak.

De bedoeling is dat scholieren hier direct hun scheikundevragen kunnen stellen aan een expertteam dat dagelijks doorlopend aanwezig is voor uitleg. Wij zijn op zoek naar enthousiaste KNCV-leden die hier op vrijwillige basis een helpende hand willen bieden.

Idealiter zouden onze experts zich moeten herkennen in de volgende beschrijving:
• U heeft een bachelor scheikunde, scheikundige technologie of een aanverwante opleiding.
• Enige onderwijs- of bijles-ervaring is gewenst. Het is fijn als u didactische vaardigheden heeft, zoals de vaardigheid u te verplaatsen in de leerling, gevoel heeft waar de vraag vandaan komt, wat het knelpunt is, doorvragen als de vraag niet scherp genoeg is en de vraag op het gewenste niveau (mavo, havo of vwo) beantwoorden.
• U heeft kennis van het scheikunde-examenprogramma mavo, havo en vwo (of bent in staat om u dat snel eigen te maken).
• U heeft tijd en interesse om dit enige tijd vrijwillig te doen.

Als u zich hierin herkent, dan zouden wij graag met u in contact komen. Een mail naar jwt@kncv.nl volstaat. Wij nemen dan spoedig contact met u op.

Jan-Willem Toering, directeur KNCV
KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!