Verenigingen

Young NBV en YEBN bundelen krachten

NBV | donderdag 3 december 2020

Vanaf november slaan de NBV en YEBN officieel de handen ineen. Wat is YEBN en wat betekent de samenwerking voor jonge NBV-leden?

YEBN (Young European Biotech Network) is een non-profitorganisatie gevestigd in Europa die een brug wil slaan tussen de academische wereld en de industrie. Om dit te bewerkstelligen, ontwerpt ze tools om jonge professionals en laatstejaarsstudenten te helpen zichzelf te ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak. Jonge biotech-leiders (studenten en jonge professionals in de academische wereld en de industrie) uit geheel Europa maken het netwerk mogelijk. Ze bouwen doelgericht aan Europese connecties in de biotechnologie en levenswetenschappen met als doel een netwerk te creëren voor inspiratie, innovatie en kennisuitwisseling waarvan de samenleving op internationaal niveau kan profiteren.

Om haar doel te bereiken, organiseert de YEBN een groot aantal evenementen (online en in verschillende Europese hubs) om het netwerk van haar leden te versterken en hun ontwikkeling verder te stimuleren. Enkele voorbeelden van workshops en evenementen die in het verleden zijn georganiseerd zijn onder meer Life after PhD, Bio-Building Yourself Program en Boost Your Soft Skills Program. De evenementen zijn allemaal gericht op het verbeteren van de professionele vaardigheden van deelnemers, zodat ze zich verder kunnen ontplooien in de praktijk.

Over de grenzen

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging, en meer specifiek de werkgroep Young NBV, zagen een kans om aan te sluiten bij dit relevante netwerk. Per november is er een samenwerking tussen YEBN en de NBV. Die wordt geformaliseerd tijdens de eerstvolgende ledenvergadering van YEBN. Voor alle jonge NBV-leden betekent dit een reikwijdte over de Nederlandse grenzen heen, met toegang tot een breed internationaal netwerk en meer evenementen om hun profes­sionele ontwikkeling te versterken.

Iedereen onder de 35 jaar en lid van de NBV krijgt gratis toegang tot door YEBN georganiseerde evenementen en netwerkmogelijkheden. Bovendien bespreken de twee organisaties momenteel de planning van gezamenlijke activiteiten voor 2021 en daarna, om de kracht van onze gecombineerde netwerken en expertise te benutten.

Wil je op de hoogte blijven van lopende activiteiten bij YEBN en dit nieuw gevormde partnerschap? Kijk dan op de website en de LinkedIn-site van de NBV, abonneer je op de nieuwsbrief van de YEBN (op haar website) of neem contact op met YEBN via contact@yebn.eu.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!