Verenigingen

Zilveren Zandloper Educatie Award voor Sonja Isken

NBV | dinsdag 9 februari 2021

Op 10 november ontving Sonja Isken de Zilveren Zandloper voor haar inzet voor de opleiding biotechnologie van Wageningen University & Research.

Sonja Isken, programmadirecteur biotechnologie aan de Wageningen University & Research, heeft de Zilveren Zandloper gewonnen. De award is uitgereikt tijdens het online Nederlands Biotechnologie Congres. Isken ontvangt de prijs voor haar werk en toewijding aan de Wageningse biotechnologie-opleiding. De afgelopen twintig jaar was ze coördinator van het biotechnologiecurriculum en in die periode ontwikkelde ze een ontwerpgericht programma dat de verschillende disciplines die centraal staan in de biotechnologie - zoals microbiologie, chemie en procestechnologie - met elkaar verbindt.

De jury noemde specifiek de opdracht die biotechnologiestudenten aan het begin van dit jaar kregen om een technologieplatform voor de productie van COVID-19-vaccins te ontwikkelen; een aanpak die studenten verplicht om in teamverband een integraal probleem aan te pakken. Terwijl de aankondiging online werd gedaan tijdens NBC-20, bracht NBV-voorzitter Richard van Kranenburg de dag na het evenement een bezoek aan de Wageningse campus om Isken het Zilveren Zandloper-beeldje persoonlijk te overhandigen. Naast het beeld krijgt ze € 2.500.

Nominatie 2021

In 2021 wordt de Zilveren Zandloper Innovatie Award uitgereikt tijdens NBC-21. Iedereen die werkzaam is in het werkveld van de biotechnologie in het bedrijfsleven of een onderzoeks/kennisinstelling komt in aanmerking voor een nominatie. Kandidaten voor de Zilveren Zandloper Innovatie Award moeten een belangrijke bijdrage aan biotechnologische innovaties hebben geleverd, en kunnen alleen genomineerd worden door een persoon die werkzaam is bij een onderzoeks/kennisinstelling of een bedrijf in Nederland. De deadline voor nominatie is 1 juli 2021.

Klik hier voor meer informatie.

 

Over de Zilveren Zandloper Award

Jaarlijks reikt de Nederlandse Biotechnologie Vereniging de Zilveren Zandloper uit. In de even jaren reikt de vereniging de prijs uit op het gebied van onderwijs, in de oneven jaren is deze award gereserveerd voor de categorie innovatie. De Zilveren Zandloper Award wordt uitgereikt aan een of meerdere personen of een organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan biotechnologieonderwijs of een biotechnologische innovatie. Naast eeuwige roem, bestaat de prijs uit een beeldje en een geldprijs van € 2.500. De uitreiking van de award vindt plaats tijdens het jaarlijkse Nederlandse Biotechnologie Congres. Eerdere winnaars van de Zilveren Zandloper Educatie Award zijn onder meer Jack Pronk, Technische Universiteit Delft, en Margot Koster, Universiteit Utrecht. De Innovatie Award is in eerdere jaren uitgereikt aan onder anderen Bert Hamelers, WETSUS, en Yuemei Lin, Technische Universiteit Delft.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!