Verenigingen

C2W is het ledenblad van de KNCV, NBV en NVBMB, beroepsverenigingen voor mensen met passie voor moleculen: van chemici tot life scientists, en van procestechnologie tot (bio)moleculaire wetenschappen. Een dynamische community met 10.000 leden die de variëteit en rijkdom van het moleculaire vakgebied tot leven brengen.

‘Zichtbaarder worden is een belangrijk doel’

woensdag 10 maart 2021

Professor Floris Rutjes, vicevoorzitter van het KNCV-bestuur, is op 1 januari 2021 zijn mandaat gestart als EuChemS president voor een periode van drie jaar. Hoog tijd voor een gesprek met deze onderwijzer, onderzoeker en ondernemer in één persoon die uitblinkt in elk van die gebieden. Zo bekroonde de KNCV hem in 2002 met de KNCV Gouden medaille, en won hij in 2008 de prijs voor de meest ondernemende wetenschapper van Nederland.

De lekkage van plastic moet dicht

dinsdag 9 februari 2021

Microplastics vind je tegenwoordig overal: in de lucht, in het water en in ons eten. Het is een probleem van wereldwijde omvang, maar dé oplossing is er nog niet. ‘Het heeft tijd nodig voor je de effecten ziet.’

Chemie in Japan

dinsdag 9 februari 2021

Katinka Wondergem werkt sinds oktober als postdoc aan de universiteit van Nagoya, waar ze onderzoek doet naar katalysatoren. Ze vertelt over haar onderzoek én hoe het is om in Japan te werken.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!