Verenigingen

C2W is het ledenblad van de KNCV, NBV en NVBMB, beroepsverenigingen voor mensen met passie voor moleculen: van chemici tot life scientists, en van procestechnologie tot (bio)moleculaire wetenschappen. Een dynamische community met 10.000 leden die de variëteit en rijkdom van het moleculaire vakgebied tot leven brengen.

Finalisten Golden Master Award

donderdag 13 augustus 2020

Nog drie kandidaten dingen mee naar de Golden Master Award 2020, de prijs voor de beste wo-scriptie. Op 8 oktober tijdens de digitale Avond van de Chemie presenteren we de winnaar.

KNCV-leden in het zonnetje gezet

donderdag 13 augustus 2020

Tijdens de laatste (digitale) Algemene Ledenvergadering van de KNCV is prof. dr. Gerard van Koten benoemd tot erelid van de KNCV. Daar­naast zijn prof. dr. Ernst Homburg en dr. Andries Bruins benoemd tot lid van verdienste.

Stappen naar de toekomst

donderdag 13 augustus 2020

Jong KNCV kende de laatste jaren veel veranderingen, zowel in opzet als in takenpakket. Voorzitter Koen van den Helder licht toe waartoe die veranderingen moeten leiden.

Finalisten Gouden Spatel

donderdag 25 juni 2020

Nog drie kandidaten zijn in de race voor de KNCV Gouden Spatel 2020, de prijs voor de beste hbo-scriptie. Op 8 oktober tijdens een digitaal evenement presenteren we de winnaar.

Een kloppend biomateriaal

donderdag 4 juni 2020

Dan Jing Wu is promovendus aan de TU Eindhoven en doet onderzoek naar het 3D-printen van organen. Ze vertelde voor Eye-openers over hoe je een hart print.

Een zoektocht naar structuur

donderdag 4 juni 2020

Pof. dr. ir. Ilja Voets won in 2019 de Gouden Medaille voor haar interdisciplinaire onderzoek naar functionele materialen. Wat houdt haar onderzoek in en waar wordt het voor gebruikt?

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!