Verenigingen

C2W is het ledenblad van de KNCV, NBV en NVBMB, beroepsverenigingen voor mensen met passie voor moleculen: van chemici tot life scientists, en van procestechnologie tot (bio)moleculaire wetenschappen. Een dynamische community met 10.000 leden die de variëteit en rijkdom van het moleculaire vakgebied tot leven brengen.

Oprichting Raad voor de Scheikunde

donderdag 9 april 2020

Tijdens de CHAINS-conferentie 2019 in Veldhoven is bekendgemaakt dat de Raad voor de Scheikunde (Dutch Chemistry Council) is opgericht. Parallel hieraan is ook de Raad voor de Natuurkunde (Dutch Physics Council) opgericht. De beide Raden komen in de plaats van de Nederlandse Raad voor Natuur- en Scheikunde (RNS).

Een eigen kijk op moleculen

donderdag 9 april 2020

De KNCV reikt ieder jaar de Gouden Medaille uit aan een chemicus van wie wordt verwacht dat zij leidend worden in hun vakgebied. Nathalie Katsonis mocht de prijs in 2017 in ontvangst nemen en blikt terug.

Dansen met de natuur

donderdag 12 maart 2020

De natuur is ongelooflijk slim. Iets waar we als mensheid beter van kunnen profiteren dan er continu tegenin gaan. Dat is de boodschap van het boek Natuurlijk! Logisch dat onlangs is verschenen.

De docent en de leerling

donderdag 12 maart 2020

Als je aan een chemicus vraagt waar de keuze voor chemie vandaan komt, wordt bijna altijd verwezen naar ‘die docent op de middelbare school’. Het aanstekelijke enthousiasme, de duidelijke uitleg, de inspirerende voorbeelden.

Op zoek naar de perfecte baan

donderdag 12 maart 2020

Studenten, starters op de arbeidsmarkt, maar ook doorgewinterde managers hebben er mee te maken: keuzestress. Want hoe kies je uit dat enorme aanbod de perfecte baan? En hoe kom je erachter wat je eigenlijk wilt?

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!