Verenigingen

C2W is het ledenblad van de KNCV, NBV en NVBMB, beroepsverenigingen voor mensen met passie voor moleculen: van chemici tot life scientists, en van procestechnologie tot (bio)moleculaire wetenschappen. Een dynamische community met 10.000 leden die de variëteit en rijkdom van het moleculaire vakgebied tot leven brengen.

Procestechnoloog in deeltijd

donderdag 17 september 2020

In 1975 begon de Universiteit Twente met een unieke mastercursus procestechnologie. Afgelopen cursusjaar maakte de cursus een grote sprong naar blended learning.

Finalisten Gouden Vlam

donderdag 17 september 2020

Nog drie kandidaten maken kans op de Gouden Vlam, de prijs voor het beste mbo-afstudeerverslag. Op 8 oktober, tijdens de digitale Avond van de Chemie, maken we de winnaar bekend!

Puzzel

donderdag 17 september 2020

Natuurlijk ken je het periodiek systeem. Om hier ook eens op een andere manier naar te kijken, hebben we een puzzel gemaakt. Het is de bedoeling dat je de veertien elementen vindt die, enigszins cryptisch, zijn omschreven. Weet je naar welke elementen we op zoek zijn?

Finalisten Golden Master Award

donderdag 13 augustus 2020

Nog drie kandidaten dingen mee naar de Golden Master Award 2020, de prijs voor de beste wo-scriptie. Op 8 oktober tijdens de digitale Avond van de Chemie presenteren we de winnaar.

KNCV-leden in het zonnetje gezet

donderdag 13 augustus 2020

Tijdens de laatste (digitale) Algemene Ledenvergadering van de KNCV is prof. dr. Gerard van Koten benoemd tot erelid van de KNCV. Daar­naast zijn prof. dr. Ernst Homburg en dr. Andries Bruins benoemd tot lid van verdienste.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!