Verenigingen

C2W is het ledenblad van de KNCV, NBV en NVBMB, beroepsverenigingen voor mensen met passie voor moleculen: van chemici tot life scientists, en van procestechnologie tot (bio)moleculaire wetenschappen. Een dynamische community met 10.000 leden die de variëteit en rijkdom van het moleculaire vakgebied tot leven brengen.

Meelopen als chemiedocent

donderdag 23 januari 2020

Samen met de Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht en Utrecht Leert organiseerde de KNCV vorig jaar een informatieavond Chemie voor de Klas over werken in het onderwijs.

Chemie in beeld

maandag 9 december 2019

De kracht van de KNCV is dat samenwerking en solidariteit op termijn leidt tot profijt voor alle leden, aldus Jan-Willem Toering.

Eye-openers: Honorary edition met Daniel Nocera

maandag 9 december 2019

Naast de reguliere Eye-openers, waarin wetenschappers in één minuut over hun overzoek vertellen, introduceert de KNCV Eye-openers: Honorary Edition. Met deze maand: Daniel Nocera, Professor of Energy aan de universiteit van Harvard.

Vijftig tinten vuil

donderdag 5 december 2019

Op donderdag 23 januari 2020 viert MilieuChemTox haar vijftigjarig bestaan met de organisatie van een speciaal symposium in Villa Jongerius in Utrecht: Fifty Shades of Filth.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!