Verenigingen

C2W is het ledenblad van de KNCV, NBV en NVBMB, beroepsverenigingen voor mensen met passie voor moleculen: van chemici tot life scientists, en van procestechnologie tot (bio)moleculaire wetenschappen. Een dynamische community met 10.000 leden die de variëteit en rijkdom van het moleculaire vakgebied tot leven brengen.

Schone Chemie

vrijdag 11 oktober 2019

Ook dit jaar worden tijdens De Avond van de Chemie weer enkele KNCV-prijzen uitgereikt, namelijk de Gouden Vlam, de Gouden Spatel en de Golden Master Award.

Maria Barbosa, nieuwe vicevoorzitter NBV

donderdag 10 oktober 2019

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op de Nederlandse Biotechnologie Conferentie (NBC-19) trad Aldrik Velders na vier jaar af als voorzitter van de NBV. Hij werd opgevolgd door de vicevoorzitter op dat moment: Richard van Kranenburg. Hierdoor kwam een plek in het bestuur beschikbaar voor een nieuwe vicevoorzitter. Deze plek is inmiddels ingevuld door Maria Barbosa.

Kom naar CHAINS 2019 en vier de chemie!

donderdag 10 oktober 2019

Het is dit jaar de uitgelezen kans om jouw match te vinden op CHAINS. Dankzij een gemixt programma twee dagen lang ontdek je de chemie in de breedste zin van het woord. Katja Loos, voorzitter van de programmacommissie en Stephanie Holst, projectleider, vertellen waarom jij er bij moet zijn.

Twee dagen polymeren uit de Lage Landen

donderdag 10 oktober 2019

De Belgian Polymer Group, de Bond voor Materialenkennis en de KNCV sectie Macromoleculen slaan hun handen ineen. Samen organiseren zij volgend jaar het PolymerCongress2020: Polymer Science Driven Sustainability.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!